Wat is het verschil tussen Stichting haarwensen
en de Nederlandse haarstichting.

Ooit eraan gedacht om je haar te doneren?

Bij De Kleine Kapsalon doen we dat graag voor jou.

En dat doen we GRATIS!!

Bij de kleine kapsalon kun je je haar doneren bij twee organisaties namelijk "Stichting haarwensen" en de "Nederlandse haarstichting". Maar wat is nu het verschil tussen deze twee organisaties? In het kort: Stichting haarwensen is in het leven geroepen voor de kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden en de Nederlandse haarstichting is er voor de financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker. Bij beide stichtingen komt het gedoneerde haar dus op een goede plek terecht alleen beide hebben een net iets andere doelgroep. Daarmee hebben ze ook beide iets andere "spelregels" voor het doneren van haar.

In dit artikel lees je meer over deze twee organisaties en de spelregels voor het doneren van haar.

 

Stichting Haarwensen

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

Help je mee?

 

DE SPELREGELS VOOR HET DONEREN VAN HAAR:

  • De lengte van het haar dient minimaal 25 cm te zijn (los gemeten).

  • Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.

  • Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.

  • Geverfd, behandeld, geblondeerd haar of haar met high light kunnen wij niet gebruiken.

 


 

Nederlandse haarstichting 

De haarstichting wil financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer laten zijn. Jaarlijks krijgen maar liefst 15.000 vrouwen de diagnose borstkanker. De haar stichting laat pruiken maken van de haardonaties die we dagelijks ontvangen, zodat deze groep vrouwen de mogelijkheid kan worden geboden om kosteloos een pruik te dragen.

 

DE SPELREGELS VOOR HET DONEREN VAN HAAR:

  • Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, geverfd haar ontvangen wij ook graag!

  • De minimale lengte moet 20 centimeter zijn.

  • Grijs haar kunt u ook doneren.